Hulp Op Afstand kan op verschillende manier gestart worden:

Vanuit SWOffice (Knop Hulp op afstand onderin het menu)

Via Internet (Directe link naar Hulp op Afstand: https://centa.nl/downloads/Hulp_op_Afstand.exe)

Eenmaal Hulp Op Afstand gestart hoeft er alleen nog maar Toestaan gekozen te worden.

Indien er een melding komt dat TeamViewer al actief is zal deze eerst afgesloten moeten worden (uitleg onderaan dit document, of klik hier)

Hieronder de nodige uitleg met screenshots:

Hulp op afstand starten:

Binnen het SWOffice scherm onderaan Hulp op afstand aanklikken (browserscherm met download zal openen).

Of er kan via de website https://help.centa.nl de knop Hulp op Afstand worden gebruikt:

Download Uitvoeren:

Kies voor Uitvoeren (Internet Explorer / Microsoft Edge) of klik de download aan zodra deze gereed is (Google Chrome):

Uitvoeren vanuit Internet Explorer / Microsoft Edge:

Uitvoeren vanuit Google Chrome (linksonderaan) aanklikken na het downloaden:

Toegang Verlenen:

Onderstaande scherm zal vervolgens in beeld komen:

Dit kan enige tijd duren (afhankelijk van snelheid van het internet / snelheid computer).

Een sessiecode doorgeven is niet (meer) nodig, wij zien vanzelf een sessie online komen.

Zodra wij controle willen zal er nog een bevestigende vraag komen, kiest u voor Toestaan en Centa kan meekijken.

Melding dat er al een exemplaar actief is:

Het kan voorkomen dat TeamViewer al actief is (vaak door een andere ict-partij die het programma ook gebruikt).

Zoek in dit geval rechtsonderaan (systeemtray bij het klokje) het TeamViewer icoon op.

Druk hier met de RECHTERmuisknop op en kies voor TeamViewer afsluiten.

Hierna zal het wel mogelijk zijn Hulp op Afstand te starten.