Achterhaal als eerste de database locatie (zie DEZE handleiding);

SWOfficeData.mdb is de daadwerkelijke database (ook te herkennen aan de grootte)

SWOfficeData.ldb geeft aan dat de database is gebruik is (Locked DataBase), rood omcirkeld hieronder.

Is de database nog in gebruik? Kan SWOfficeData.ldb verwijderd worden?

Zolang bestand SWOfficeData.ldb bestaat en NIET verwijderd kan worden (zie screenshots hieronder is de database in gebruik en daarom niet te kopiëren (zal dan corrupt raken!).

Wie heeft het programma SWOffice open staan en daarmee de database in gebruik?

Dit is op verschillende manieren na te kijken en niet altijd te zien voor ons (daar wij niet alle omgevingen beheren).

Op een Terminal Server kan er (met genoeg rechten) via taakbeheer gekeken worden wie er het proces MSACCESS.EXE open heeft staan.

Hier kan het proces ook gemakkelijk beëindigd worden (heeft niemand meer MSACCESS.EXE open? probeer dan SWOfficeData.ldb centraal te verwijderen).

In een netwerkomgeving kan er gezocht worden naar *.ldb bestanden:

Er is dan te zien welke gebruiker een Frontend.ldb bestand heeft, hierna de gebruiker aanspreken om SWOffice af te sluiten (aangezien er in een netwerkomgeving vaak geen rechten zijn om processen af te sluiten van een andere gebruiker).

Eigenschappen (welke tijd? wie is de Eigenaar?) van het SWOfficeData.ldb bestand?

Indien iedereen SWOffice afgesloten heeft en het nog niet duidelijk is wie het open heeft staan kan er ook nog gekeken worden naar de eigenschappen van het bestand SWOfficeData.ldb

Start iemand SWOffice weer op terwijl je net iedereen hebt laten uitloggen? Wanneer is het bestand gewijzigd en wie is de eigenaar van het SWOfficeData.ldb bestand kan dan helpen.

Als de database niet meer in gebruik is kan er een kopie van worden gemaakt, geef deze een duidelijke naam (bijvoorbeeld SWOffideDataKOPIE.mdb):