Voor vriesvers maaltijdsystemen als Apetito en Dinnerland is het gebruikelijk een beperkte voorraad aan te houden. Bijvoorbeeld voor nieuwe maaltijdgebruikers die acuut maaltijden nodig hebben. Sinds versie 10.0.805 is er nu een voorraadbeheer ingebouwd.

Dit voorraadbeheer is te bereiken middels een dubbelmuisklik op de zogenaamde recordkiezers van de maaltijdgebruikers.Afhankelijk van de artikelen die bij de betreffende maaltijdgebruiker zijn geregistreerd worden er andere keuzes aangeboden van het voorraadbeheer.


Artikelen zijn reeds besteld bij de maaltijdleverancier.

Als de artikelen reeds besteld zijn bij de maaltijdleverancier, worden er 2 mogelijkheden aangeboden;

- Artikelen toevoegen aan de voorraad. De artikelen worden opgenomen in de voorraad en de artikelen verwijderd bij de betreffende maaltijdgebruiker.


- Artikelen verplaatsen naar een andere leverweek. De maaltijdgebruiker met de artikelen worden dan verplaatst naar de gekozen week.


Maaltijdgebruiker heeft nog geen artikelen in bestelling

Indien aanwezig wordt de voorraad getoond.

Iedere voorraad doos krijgt automatisch een nummer gevolgd door de naam van de oorspronkelijke eigenaar. Indien gewenst kan deze naam worden veranderd. Na ket kiezen van een voorraad doos en een klik op [OK], wordt de doos toegevoegd aan de betreffende maaltijdgebruiker.De artikelnummers die uit de voorraad zijn gekomen zijn grijs van kleur. Deze artikelen worden bij het aanmaken van een e-order niet meegenomen. Uiteraard worden deze artikelen wel meegenomen in de facturatie.  


Nieuwe maaltijdgebruiker

Bij een dubbelklik op de recordkiezer voor een nieuwe maaltijdgebruiker wordt de aanwezige voorraad getoond.


Met de knop;

 kan handmatig nieuwe voorraad worden ingevoerd.


Eventueel kunnen ook voorraaddozen worden verwijderd met de knop;