Rechtstreeks vanuit SWOffice mailen (Office 365 accounts):

Deze optie maakt het mogelijk om direct vanuit SWOffice te kunnen e-mailen.

LET OP: dit is een globale instelling, dus als dit aangepast wordt zal iedere medewerker via SWOffice moeten e-mailen.

Indien er GEEN account wordt ingesteld dan wordt de afzender noreply@swoffice.nl gebruikt.

Log in als Admin (klik hier voor meer informatie)

- Inschakelen emaillen vanuit SWOffice:

Ga naar Opties SWOffice > Programma instellingen en vervolgens de tab Extra daar is de optie E-mail via SWOffice in of uit te schakelen.

- Instellen email-account per gebruiker:

Ga naar Opties SWOffice en vervolgens naar Medewerkers en kies de medewerker waarvoor je dit wilt instellen.

Ga vervolgens naar tab Login en vul Email gebruiker - Email wachtwoord in en eventueel Handtekening in.
TIP: Je kan de handtekening voor de opmaak vanuit Word kopiëren en plakken..

De servers van Microsoft zijn op de achtergrond gekoppeld, dus dit werkt alleen met een Microsoft Office 365 Account.

- Instellen email-account door gebruiker zelf:

Vanaf versie 15.0.1464 kunnen gebruikers zelf hun wachtwoord wat gebruikt wordt voor email vanuit SWOffice aanpassen.

Eenmaal ingelogd staat er achter de gebruikersnaam een Tandwiel (instellingen).

Ga vervolgens naar tab Login en vul Email gebruiker - Email wachtwoord in en eventueel Handtekening in.
TIP: Je kan de handtekening voor de opmaak vanuit Word kopiëren en plakken..

De servers van Microsoft zijn op de achtergrond gekoppeld, dus dit werkt alleen met een Microsoft Office 365 Account.

- De werking:

Zodra er boven in het lint of op een andere plek gekozen wordt om te e-mailen zal een scherm van SWOffice komen met indien van toepassing een bijlage, de mail kan nog worden aangepast. Zie het screenshot onderaan als voorbeeld.

Hieronder de nodige screenshots:

screenshot inschakelen E-mail via SWOffice.

screenshot waar de email gegevens centraal ingevuld kunnen worden per gebruiker.

screenshots waar de email gegevens door de gebruiker zelf ingevuld kunnen worden .

screenshot waar de email gegevens ingevuld kunnen worden.

voorbeeld van het versturen van een factuur: